2000x1333_nixon


Nixon High School Redesign

The focus of the Redesign Project was to improve safety for students. This will be achieved by consolidating the entire campus on the West side of Malinche Avenue. The majority of the new campus will be connected via Air Conditioned space, thus providing a more secure environment. This is juxtaposed with the idea of having an outdoor courtyard that will provided students with the opportunity to spend time outdoors between classes and during lunch period. Other features include a new Practice Track & Field, a Tennis Complex, a large Library/Media Center, new Practice Gymnasium, and a major increase in the number of parking for students, staff and visitors. A traffic study was done to analyze traffic patterns and provide a safer interior drop off loop.


Back